A Bayern az elmúlt három évben egy topjátékos árát költötte el edzőkre

Ezúttal Vincent Kompanyért fizettek ki 10 millió eurót a Burnley-nek.


Rég nem látott inkonzisztencia jellemzi jelenleg a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern Münchent edzői fronton. Négy szezon alatt Vincent Kompany már a negyedik edzője lesz a bajor gárdának, ráadásul érte is 10 millió eurót fizetett a müncheni együttes, hogy kivásárolja őt szerződéséből a Burnley-től. Hansi Flick 2021-es menesztése óta pedig fizetésekre, kompenzációs díjakra és egyéb edzői kontraktusokra 62,5 millió eurót tapsolt el a Bayern.

A Barcelonához érkező Flick 2019 és 2021 között volt a német klub edzője, 2020-ban triplázott vele a csapat. Őt a ma már a német labdarúgó-válogatott irányító Julian Nagelsmann váltotta, aki 2021 és 2023 között ült a kispadon. Őt követte az a Thomas Tuchel, akinek mindössze 15 hónap jutott a bajoroknál, pedig vele sem ennyi időre terveztek. Érdekesség, hogy az elmúlt hetekben sorra merültek fel a lehetséges edzők nevei, de mindenkriől "lepattant" a Bayern különböző okok miatt, már az is felmerült, hogy Tuchelt még sem engedik el, de aztán vele végül nem sikerült megállapodni.

Mondhatni van is válság a münchenieknél, hiszen 12 év után először maradtak trófea nélkül és Kompany kinevezésében azért van rizikó, hiszen a belga tréner eddig csak két szezont edzősködött, az egyikben megnyerte a másodosztályt a Burnley-vel, az ideiben viszont a 19. helyen kiesett velük a Premier League-ből.

(Borítókép: X / Transfer News Live)

Videók