A Barca kegyvesztett sztárjáról áradozott Lewandowski

Végre elégedettnek tűnik a lengyel klasszis.


Robert Lewandowski már az előző, de a mostani nyáron is sokat nyilatkozott arról, hogy a csapatnak pénzt kell fektetnie a keretbe, és új játékosokat hozni. Sokszor igen elégedetlen volt a csapat átigazolási piacon mutatott teljesítményével. Most viszont már egy sokkal vidámabb támadó adott interjút, aki a csapat minőségéről és az új társról, Philippe Coutinhoról áradozott, valamint saját csapatát még mindig a rivális Borussia Dortmund fölé emelte.

A Bayern tavaly éppen csak, két ponttal végzett a Dortmund előtt, majd hat új játékost szerződtetett, hogy ismét elléphessen a riválisoktól.

Coutinho a múlt héten érkezett meg a bajorokhoz egy szezonra kölcsönbe a Barcelonától, és a Schalke elleni 3-0-os diadal során csereként már debütálhatott is, ahol Ivan Perisic is első ízben szerepelt.

Lewandowskit, aki mesterhármast szerzett a találkozón, kifejezetten lenyűgözték a brazil karmester képességei.

- Az utolsó passza őrületes volt, ő lehet a kulcs a fontos meccseken, főleg a Bajnokok Ligájában, - mondta a lengyel a Bild-nek. – Sokkal kiszámíthatatlanabbak lettünk miatta, ami sokkal veszélyesebbé tesz minket. Tud játszani a tízes pozíciójában, a balszélen, és ha kell a jobb oldalon is. Különböző rendszerekben játszhatunk. Most több a lehetőségünk.

A Bayern az első fordulóban 2-2-es döntetlent játszott a Hertha Berlinnel, és így két ponttal a Dortmund mögött van, akik szintén nagy energiákat mozgósítottak a nyáron, és megszerezték többek között Nico Schulzot, Thorgan Hazard-t, Julian Brandtot, és visszacsábították a Bayerntől Mats Hummelst.

A korábban elégedett Lewandowski viszont most sokkal elégedettebbé vált a nyári mozgások láttán.

- A Dortmund sokat tett, nagy csapatuk van, - folytatta. – De ez nem a mennyiségről, hanem a minőségről szól. És az biztos, hogy a mieink a jobb minőségű játékosok.

Fotó: FC Bayern 

Videók