A "Baby Mourinho" előtt fényes jövő áll

Így kell lépésről lépésre haladni.


Julian Nagelsmann, a magyar válogatott kapus Gulácsi Pétert és a védő, Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzője, rendkívül boldog volt miután tanítványai 2-1-re legyőzték csütörtök este a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az Atlético Madridot.

A 33 esztendős vezetőedző szerint teljesen megérdemelt sikert arattak, mivel remek támadásokat vezettek a 90 perc alatt. Hangsúlyozta, hogy fiatal játékosain nem látott megilletődöttséget és idegességet, ami különösképp tetszett neki.

2009: megalapítják az RB Leipziget
2010: feljutás a német negyedosztályba
2013: feljutás a német harmadosztályba
2014: feljutás a német másodosztályba
2016: feljutás a Bundesligába
2017: a Bundesliga ezüstérmese
2020: a Bajnokok Ligája elődöntőse

Na de a klub sikersztoriján kívül maga az edző is megérdemel egy pár mondatot. Nagelsmann az elődöntök története során a legfiatalabb edző, akit már most úgy állítanak be, hogy taktikailag erősebb, mint Pep Guardiola.

Nagelsmann iránt 2018-ban erősen érdeklődött a Real Madrid, röviddel azután, hogy Zinedine Zidane visszavonult az edzősködéstől.

"Telefonhívások voltak, és beszéltem José Ángel Sánchez-el. De úgy gondoltam, hogy abban az időben az volt a megfelelő lépés, hogy nem vállalom. Megállapodtunk abban, hogy a jövőben ismét beszélni fogunk majd, ha a Real edzőt keres, és én elérhető leszek."

"Baby Mourinho"

A szakértők Nagelsmann számára fényes jövőt jósolnak. De a német edző először Németországban szeretne bizonyítani. A trófeák még mindig váratnak magukra, de a eredmények és a modern futball miatt egyértelműen az egyik legígéretesebb edző. Az, hogy megmentette a Hoffenheim csapatát a kieséstől, amikor 2016-ban 28 évesen átvette az edzői posztot az elképesztő teljesítmény, majd egy szezon múlva már a Bajnokok Ligájába vezette az együttest. Azóta a beceneve "Baby Mourinho". A Leipzig csapatában már elég nagy nyomást gyakorol a Bayern Münchenre és a Borussia Dormtundra, és most bemutatkozik a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

"Julian taktikailag még erősebb, mint a Guardiola" - mondta Lutz Pfannenstiel, a Hoffenheim volt szakembere. Nagelsmann a taktikai sokoldalúságot képviseli, könnyen vált a játékrendszerek között. Emellett fontos számára, hogy az emberi empatikus megközelítés, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki a játékosaiból. Ő maga korán megtanulta vállalni a tetteiért a felelősséget, miután apja fiatalon meghalt. Érdekesség, hogy egyszer együtt dolgozott egy lótanárral, hogy jobban kommunikáljon.

Forrás: hln.be
Borítókép: UEFA - Handout/UEFA via Getty Images

Videók