1993 után nyerhet újra trófeát a Leverkusen

Szombaton, a berlini Olimpiai stadionban, a Bayern München csapatával csapnak össze a Német Kupa döntőjében.


Szombaton 20 órától, a berlini Olimpiai Stadionban rendezik a labdarúgó Német Kupa döntőjét, amelyben a bajnok és címvédő Bayern München a Bayer Leverkusennel csap össze.

A bajorok idén sorozatban nyolcadszor nyerték meg a Bundesligát és a kupadiadallal ismét szeretnének duplázni, ezzel szemben a Leverkusen 1993 óta nem emelhetett magasba egyetlen trófeát sem annak ellenére, hogy - a bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában - nyolcszor is nagyon közel került hozzá.

"Továbbra is éhesek vagyunk a sikerre" - mondta a Bundesliga megnyerése után Joshua Kimmich, a Bayern válogatott védője.

A müncheniek eddig 12 alkalommal dupláztak, legutóbb tavaly. Nehéz őket megállítani, de nem lehetetlen, erre jó példa a két évvel ezelőtti kupafinálé, amelyben kikaptak az Eintracht Frankfurttól - igaz, az utóbbi öt döntőjüket tekintve ez volt az egyetlen kudarcuk.

Az utóbbi 25 tétmeccséből 24-et megnyerő Bayernt ezúttal a 2013-as triplázás megismétlése is motiválja, miután még a BL-ben is versenyben van, s jó helyzetből várja a Chelsea elleni nyolcaddöntő augusztusi visszavágóját.

A bajorok győztek utóbbi 16 mérkőzésükön, közte a leverkuseni, június eleji bajnokijukon (4-2), novemberben Münchenben viszont - bár szerencsével, de - a Bayer nyerte a Bundesliga-csatájukat az Allianz Arénában (2-1).

"Azóta nagyon összeálltak. Rendkívül nehéz játszani ellenük és megverni őket Hansi Flick irányítása alatt. De van fegyverünk, amellyel sikerülhet: bátornak kell lennünk és a saját játékunkat kell játszanunk" - fogalmazott az olykor parádés teljesítményt nyújtó, máskor viszont gyengén muzsikáló leverkuseniek hátvédje, Sven Bender.

A játékos szerint az sem fogja zavarni őket, hogy a koronavírus-járvány miatt ezúttal zárt kapuk mögött kerül sor a kupadöntőre.

"Régóta nem szerepelhettünk a fináléban, így a motivációval nincs gondunk. Nagyon szeretnénk nyerni" - hangsúlyozta.

Ha sikerülne elhódítaniuk a trófeát, az az 1988-as UEFA Kupa- és az 1993-as Német Kupa-diadal után mindössze a klub történetének harmadik serlege lenne.

A 27 évvel ezelőtti siker óta két hazai kupadöntőben maradtak alul, a bajnokságban pedig ötször végeztek a második helyen. 2002-ben sajátos triplázást is bemutattak: a kupa és a Bundesliga mellett a BL-ben is ezüstérmesek lettek, a riválisok ezért is nevezik a csapatot előszeretettel "Vizekusennek".

A Bayern München története 20., a Bayer Leverkusen pedig második kupadiadalát arathatja szombaton. 

Borítókép: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Videók