A sikerre törő dinamikus magyar duó

Már tízszer szerepeltek együtt a válogatottban.


Társoldalunk, az NBI.hu írását változtatás nélkül közöljük.

Nem sűrűn fordul elő magyar játékossal, hogy egy topliga élén telel. Ez most két játékossal is megtörtént, Gulácsi Péter és Willi Orbán az RB Leipziget erősítve vezetik a Bundesligát.

A lipcseiek 37 pontot gyűjtöttek eddig a bajnokságban, 11 győzelem mellett 4 döntetlent játszottak és kétszer szenvedtek vereséget. 2 pont az előnyük a második Mönchengladbach-al és 4 a harmadik Bayern Münchennel szemben. A formájukat tekintve is remekelnek, október vége óta nem kaptak ki, akkor a Sallai Rolandot is a soraiban tudó Freiburg fogott ki rajtuk.

A Bajnokok Ligájában is megérték a magyarok a tavaszt. Megnyerték a G csoportot a Lyon és a Benfica előtt, 11 pontot szereztek a csoportmeccsek során. A következő körben a Mourinho vezette Tottenham vár rájuk, nem lesz könnyű dolguk. A portugál mester kétszeres BL győztes, első trófeáját akkor hódította el a legrangosabb sorozatban, amikor Gulácsiék edzője még csak 16 éves volt.

Willi Orbán ősze térdsérülés miatt idő előtt ért véget. Az összes sorozatot tekintve 14-szer lépett pályára, egy gólt szerzett a Bundesligában és egy gólpasszt adod a német kupában. Összesen egyetlen meccset nem játszott végig, 1 196 percet töltött a pályán, piaci értéke 20 millió euró. Gulácsi Péter 22 alkalommal védte a Lipcse kapuját, csak egyetlen BL meccset nem játszott végig, amikor sérülés miatt, idő előtt le kellett cserélni. Az összes sorozatot tekintve 26 gólt kapott az idényben, 5 meccset hozott le kapott gól nélkül. A 29 éves hálóőr értékét 12 millió euróra teszik.

Az RB Leipzignek minden esélye megvan rá, hogy az élen végezzen a német bajnokságban és hogy egy előkelő helyet csípjen meg a Bajnokok Ligájában. Legutóbb talán Gera Zoltán állt hozzá a legközelebb, hogy ilyen presztízsű címet nyerjen. Esetleg, ha Orbán nem esik ki a válogatottból sérülés miatt, akkor egyenes ágon is kijuthattunk volna az Eb-re.

Borítókép: Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Videók