Zinedine Zidane vb-győztes meze egy reklámsztayorban kötött ki

Gerard Houllier egy nejlonzacskóban ajándékozta oda ügyfelének.


Zinedine Zidane vb-győztes mezét minden futballrajongó szívesen magáénak tudná, és meglepődne, melyik futballistáé lett végül.

Zidane-t méltán emlegetik generációja egyik legnagyobb tehetségeként, és először az 1998-as világbajnokságon erősítette meg, hogy legenda lesz. A francia középpályás végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott a házigazdának számító válogatottjában, és a döntőben Ronaldo rosszulléte mellett gólt szerzett, és megnyerték országuk első világbajnokságát. Az akkor viselt meze felbecsülhetetlen értékű lenne, és azt gondolná mindenki, hogy aki egyszer a kezébe veszi. soha nem fogja elengedni, de Gerard Houlier esetében nem ez volt a helyzet.

A Liverpool egykori menedzsere jó kapcsolatot ápolt Zizouval, a Real Madrid korábbi főnöke pedig Houlliernek adta a mezt, aki aztán Danny Murphynek ajándékozta, az eredeti viselő engedélyével.

„Gerard Houlier volt a menedzserem, mint tudod, és jó barátságot ápolt Zidane-al, tartotta vele a kapcsolatot az évek során. Egy nap bementem az irodába azután, hogy behívtak az angol válogatottba. Egy nap behívott az irodába, és volt nála egy nejlonzacskó, Coop vagy Tesco vagy ilyesmi, és csak az íróasztalra dobta, és azt mondta ez nekem szól. Csak arra gondoltam, hogy most mi történik. Kivettem a mezt, és Zidane neve volt rajta, amint a vb-döntő jelvény volt. Azt mondta: Zinedine ezt a döntő után adta nekem, de én neked akarom adni. Kicsit sokkos állapotban voltam, ezért azt mondta: "Beszéltem vele, minden rendben. Mondtam neki, hogy neked fogom adni – ez jutalom a megtett utadért.” – mesélte Murphy.

Forrás: sportbible.com
Borítókép és fotók: sportbible.com

Videók