Zidane francia szövetségi kapitány akart lenni

Zinedine Zidane 2012-ben szerette volna átvenni a francia válogatott irányítását.


Erről Noel Le Graet, a Francia Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke számolt be abban a könyvben, amelyben az 1998-as világbajnok csapattal kapcsolatos érdekességekről lehet olvasni.

A "98-as világbajnokok - Titkok és Hatalom" címmel a héten megjelenő kötetben - melyet Le Graet két sportriporterrel, Gilles Verdez-vel és Arnaud Ramsay-val együtt írt - egyebek mellett az áll, hogy Laurent Blanc távozását követően a Real Madrid és a Juventus korábbi klasszisa, az 1998-as párizsi döntőben a braziloknak fejelt két góljával hőssé vált Zidane szeretett volna leülni a válogatott kispadjára.

A kérésére találkozott is vele, ő azonban az azóta is regnáló és csapatával a brazíliai világbajnokságra készülő Didier Deschamps-ot favorizálta.

Le Graet hozzátette: úgy érezte, Zidane-nak még nincs kellő edzői tapasztalata ahhoz, hogy válogatottat irányítson.

A 2006-os világbajnokság döntőjét követően visszavonult 41 éves szupersztár - aki pályafutása utolsó mérkőzésén gólt szerzett, de a hosszabbításban Materazzi lefejeléséért kiállították az olaszokkal szemben végül büntetőkkel elveszített berlini fináléban - jelenleg a Real Madridnál dolgozik Carlo Ancelotti segítőjeként.

 

Videók