Veterán válogatottal erősített a kapuskrízisben lévő Hearts

Kapusait ért sérüléshullám miatt kényszerült új hálóőr után nézni a skót Hearts.


A 35 éves Peter Enckelman hat hónapra érkezett kölcsönbe a Heartshoz a St. Johnstone csapatától. Az edinburghi klubnak nagy szüksége van a 12-szeres finn válogatott segítségére, ugyanis a keret többi kapusa mind sérüléssel bajlódik.

Az első számú kapus, Jamie MacDonald már hosszabb ideje nem áll a csapat rendelkezésére, ehhez jött még a héten a cserekapus Mark Ridgers térdsérülése. John McGlynn menedzser nem tehetett mást, felhozta a tartalékoktól a mindössze 18 éves Jack Hamiltont, ám a mester érthető okokból nem akart csupán a tapasztalatlan fiatallal nekivágni a ligarajtnak. Enckelman érkezése tehát némi megkönnyebbülést jelent a csapat számára, feltéve ha megőrzi egészségét...

A rutinos finn portás egyébként korábban a Premier League-ben is védett, megfordult a Blackburn Rovers és az Aston Villa együttesénél is, mielőtt Skóciába került.

"Izgatottan várom, hogy ismét akcióba lendülhessek és boldog vagyok, hogy egy ilyen klubban szerepelhetek, mint a Hearts" - mondta Enckelman a klub hivatalos honlapjának.
 

Videók