Vadócz Krisztián Dél-Amerikába igazol

A Penarol csapatánál folytatja pályafutását.


Dél-Amerika egyik legpatinásabb klubjához igazol a kispesti nevelésű középpályás.

Beszámoltunk már róla, hogy Vadócz Krisztián távozik a Honvédtól, most pedig már az is eldőlt, hogy hol folytatja pályafutását a Kispesten nevelkedő, piros-feketében háromszor is szereplő, 42-szeres válogatott középpályás.

A 34 esztendős Vadócz az 52-szeres uruguayi bajnok, 5-szörös Libertadores-kupagyőztes Penarol együttesét erősíti majd, a gárda edzője pedig Vadócz korábbi klubtársa, a 112-szeres válogatott uruguayi legenda, a kétszeres európai Aranycipős Diego Forlán lesz!

„Nagy öröm, hogy Diego Forlán számít rám, mert ez azt jelenti, hogy elismeri a bennem rejlő lehetőséget, és az a teljesítmény, amit a közös időszakunkban látott, az számára elegendő, ennél több nekem nem is kell – tette hozzá Vadócz Krisztián, aki az indiai Mumbay Cityben volt Forlán klubtársa, és valljuk be, nem minden nap adatik meg egy magyar labdarúgónak, hogy egy világklasszis hívására, Dél-Amerika egyik patinás klubjához szerződhessen! – Tisztában vagyok azzal, hogy Diego mit gondol a futballról, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz edzőként, és ez nekem is hasznos tanulási periódus a későbbiekre. Azonban nem arról van szó, hogy haverkodni megyek a Penarolhoz meg Forlánhoz, focizni érkezem, és ott is az a cél, hogy minél több pontot gyűjtsünk. Fel se tudom még fogni az európai fejemmel, hogy mi vár ott rám. A dél-amerikaiakra jellemző szenvedély szembemegy a rám jellemző hideg fejjel, viszont bennük és bennem is hatalmas a győzni akarás.”

Vadócz Krisztián hangsúlyozta, komoly felelősség számára is ez a szerződés, ahogy Forlánnak is, hiszen ez az első edzői megbízatása, így mindkettőjüknek bizonyítani kell a rátermettségüket. A pályán, illetve a kispadon, még akkor is, ha Vadócz Krisztián hozzátette, neki Forlánt (vagy éppen Zinedine Zidane-t) nehéz csak edzőként néznie, s bizony jó lenne, ha beállna közéjük, és lőne pár gólt.

„Azon túl, hogy óriási dolog a Penarolhoz igazolni, azért is van rajtam felelősség, mert amolyan megbízatás nélkül utazó nagykövetként képviselem Magyarországot, és nem mindegy, mit gondolnak majd rólam, rólunk – emelte ki Vadócz Krisztián. – Január elején kezdődik a felkészülés, az lebegett a szemem előtt, hogy a legjobb állapotban legyek addigra.”

Borítókép: Facebook.com/oficialCAP

Forrás: Honvéd FC

Videók