Új edzője tudja, hogyan válhat klasszissá Balotelli

Szó sincs arról, hogy Mario Balotelli "szabad kezet" kap edzőjétől azután, hogy álomszerűen indult pályafutásának franciaországi szakasza a múlt hétvégén.


 

Balotelli duplával segítette fontos diadalhoz a Nice-t a Marseille elleni Cote d'Azure-i derbin (3-2), és a siker egyben azt jelentette, hogy csak a Monaco előzi meg a tabellán a nizzaiakat jobb gólkülönbségének köszönhetően.

Super Mario kezdőként debütált, és mindössze hét perc után megszerezte első gólját Nice-mezben, amikor egy tizenegyest értékesített. Aztán a hajrában ő fejelte be az egyenlítő találatot, amely után a győzelmet is kiharcolta új csapata.

A 26 éves olasz csatár 90 perc alatt szerzett annyi bajnoki gólt, mint amennyit az elmúlt két szezonban összesen (a Milanban és a Liverpoolban).

Edzője, a svájci Lucien Favre örül a szép bemutatkozásnak, ugyanakkor figyelmeztetett, Balotellinek még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy igazi vezéregyéniség válhasson belőle.

"Ő is tudja, hogy rengeteg munka vár rá, és ezen nem változtat a tény, hogy duplázott a debütálásán. Csatár létére is ki kell vennie a részét a védekezésből, legalább annyival, hogy támadás után fegyelmezetten visszalép a saját területére, hogy zárni tudjuk a passzsávokat. Sok idő kell még, mire eljutunk vele idáig" - nyilatkozta a Mönchengladbach korábbi mestere a BL-győztes, Eb-ezüstérmes támadóról.

Videón Balotelli múlt hétvégi duplája:

Videók