Újra bajban az angol fenegyerek

Joey Barton sosem változik: ezúttal tiltott sportfogadás miatt indult eljárás ellene.


 
Szinte nem telik el hét anélkül, hogy Joey Barton ne kerülne címlapokra Nagy-Britanniában. Azok után, hogy a 34 éves középpályást nem megfelelő viselkedés miatt csapata, a Rangers háromhetes száműzetésre küldte (klubtársával, Andy Hallidayjel keveredett vitába), felröppentek olyan hírek, miszerint soha többet nem lép pályára a glasgow-i csapat mezében. 
 
Nos, erre a feltételezésre tett rá még egy lapáttal a Barcelona-Celtic BL-mérkőzés (7-0), melyre főhősünk fogadást tett. Noha tippje bejött - a Celtic valóban három vagy annál több góllal kapott ki -, nem élvezhette sokáig a siker ízét, hisz a futballt érintő szerencsejáték tiltott tettnek minősül a labdarúgók számára. Ezzel az egy kihágással még nem lenne akkora gond, ám a Skót Labdarúgó-szövetség utánajárása közben kiderült, Barton tíz hét alatt összesen 44 mérkőzést játszott meg különböző irodákban.
 
„Természetesen” a Scottish FA továbblépett az ügyben és eljárást kezdeményezett a zűrös mágus ellen, akinek október végén kell felelnie tetteiért. Kíváncsian várjuk a végkifejletet, ugyanakkor Barton vehemenciáját ismerve egyben majdnem biztosak lehetünk: bármilyen ítélet is születik, évekig kergeti még a bőrt a zöld gyepen.
 

 

Videók