Top 10: íme a legjobb európai labdarúgók

A címvédő Franck Ribéry nem került a legjobb tíz közé az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szavazásán, amelyen az elmúlt szezon legjobb játékosát választják ki a szakírók.


Az UEFA honlapjának beszámolója szerint a brazíliai világbajnokság múlt vasárnapi döntőjében győztes német válogatott három Bayern München-futballistával, a kapus Manuel Neuerrel, a védő Philipp Lahmmal és a támadó Thomas Müllerrel képviselteti magát. A vb-fináléban vesztes argentinoktól a Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Angel Di Maria és a cím 2011-es győztese, az FC Barcelona négyszeres aranylabdása, Lionel Messi került be.

A BL-győztes madridi csapatból ott van az első számú európai kupában rekordot jelentő 17 góllal gólkirály portugál Cristiano Ronaldo is, míg a fináléban vesztes, spanyol bajnok Atlético Madridot csak Diego Costa képviseli, igaz, a brazil származású spanyol válogatott támadó azóta már a Chelsea-hez igazolt.

A legjobb tíz közé befért a világbajnokság gólkirálya, a brazíliai tornán hat gólt szerző kolumbiai James Rodriguez (Monaco), a hollandokat bronzéremig vezető Arjen Robben (Bayern München), valamint a Premier League-ben gólkirály, illetve Ronaldóval megosztva európai aranycipős, a vb-n azonban a harapásával címlapokra kerülő uruguayi Luis Suárez is, aki a vb után a Liverpooltól a Barcelonához igazolt.

A legjobb tízre augusztus 14-ig szavazhatnak az UEFA tagországainak kijelölt szakírói, ennek alapján derül ki, hogy melyik három futballistára érkezett be a legtöbb voks, majd augusztus 28-án a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása előtt kihirdetik a győztest.

LABDARÚGÁS
Az UEFA Szezon játékosa-díj jelöltjei
Manuel Neuer (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Arjen Robben (Bayern München), Angel di María (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (FC Barcelona), Luis Suárez (FC Barcelona), Diego Costa (Chelsea), James Rodríguez (Monaco)

Videók