TOP 10: a legjobb másodosztályú gólvágók

Az európai topligák második vonalainak góllövőlistáján a Leeds United támadója Ross McCormack a legjobb gólvágó, de nézzük kik kaptak még helyet a legjobbak a között teljesítményük alapján.


A Sport365.hu szerkesztősége összeállította az európai élbajnokságok másodosztályú topligák góllövőlistáját.

A lista első helyén az angol másodvonal, vagyis a Championshipben szereplő Leeds United skót támadója, Ross McCormack szerepel, aki eddig 12 alkalommal mattolta az ellenfelek kapusait. Csapata jelenleg a 8. helyet foglalja el a tabellán, amely még arra sem jogosítja fel őket, hogy osztályozón mérkőzhessenek meg a legjobbak közé kerüléssel.

A második helyen a Gijónban szereplő Stefan Scsepovics áll 11 góljával, míg a harmadik helyen 11-11 góllal 16 meccsen lőve az Alavésben futballozó Viguéra és az olasz Empoli támadója, Francesco Tavano áll.

Az ötödik helyre Leonardo Pavoletti áll jelenleg, a Varesa csatára 10 gólt szerzett, de mindössze 13 mérkőzésen. Kevesebben, mint a szintén 10 gólos társak.

Ha a listán szerepelne a magyar Ness Hungary NB II, akkor két játékos is szerepelhetne az élcsoportban, a balmazújvárosi Urbin Péter még vezetné is a listát, hiszen 15 góllal keserítette meg az ellenfelek életét az idei szezonban. Mögötte 11 góllal még a listán szerepelne a nyíregyházi Bajzát Péter, a magyar dobogón 10 góllal még a zalaegerszegi Darko Pavicsevics található.

Játékos Nemzetiség Csapat Bajnokság Gól / meccs
1. Ross McCormack skót Leeds United League Championship 12 / 17
2. Stefan Scsepovics szerb Sporting Gijón Segunda División 11 / 14
3. Viguéra spanyol Deportivo Alavés Segunda División 11 / 16
3. Francesco Tavano olasz Empoli Serie B 11 / 16
5. Leonardo Pavoletti olasz Varese Serie B 10 / 13
6. James Vaughan angol Huddersfield Town League Championship 10 / 14
7. Diafra Sakho szenegáli Metz Ligue 2 10 / 15
7. Matteo Mancosu olasz Trapani Serie B 10 / 15
9. Danny Ings angol Burnley League Championship 10 / 17
9. Sam Vokes  walesi Burnley League Championship 10 / 17

Videók