Toni Kroos: "Csak az UEFA és a FIFA bábjai vagyunk"

A német válogatott középpályás nem fogta vissza magát, amikor a véleményét kérték.


Kemény kritikát fogalmazott meg a német válogatott és a Real Madrid játékosa egy podcastban az Európai Szuper Ligáról és az új FIFA Klub Világkupa-versenyről.

Toni Kroosról köztudott, hogy őszintén megmondja a véleményét, különösen a futballistákról és az őket irányító intézményekről. A német játékos most az Európai Szuper Ligáról fogalmazta meg a gondolatait, amelynek a rendezését nemrég vetették fel, valamint az olyan újabb versenyekről, mint például az UEFA Nemzetek Ligája. Kroos elmagyarázta, belefáradt már abba, hogy a játékosokat soha nem kérdezik meg az ilyen új kezdeményezések előtt.

"Ezekkel az új feltalált versenyekkel egyértelmű, egyszerűen a FIFA és az UEFA bábjai vagyunk. Olyan új versenyeket dolgoznak ki, mint a Nemzetek Ligája vagy a Klub Világkupa kibővítése a profit maximalizálása érdekében, és ezzel egyszerűen egyre csak újabb és újabb fizikai terhelésnek vetik alá a játékosokat."- mondta az Einfach mal Luppen podcaston beszélő középpályás .

Kroos az Európai Szuper Ligával kapcsolatban is megfogalmazta az aggályait: ez megint csak az elit klubok egy újabb versenye lenne, amely szerinte ellentmond a az igazi játékszellemnek. Hangsúlyozta: attól tart, hogy ez még tovább nyitná a szakadékot egy maroknyi klub és a többi között.

"Néha a legjobb úgy hagyni a dolgokat, ahogy vannak" - kommentálta a Real Madrid játékosa.

Borítókép: Mario Hommes/DeFodi Images via Getty Images

Forrás: AS English

Videók