Szoboszlai megállíthatatlan!

Újabb gólt szerzett.


Szoboszlai Dominik szerzett vezetést a Red Bull Salzburgnak vasárnap a LASK ellen az osztrák labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában.

A 19 éves magyar válogatott támadó középpályás a 67. percben tizenegyesből volt eredményes.

Hat perccel később Andre Ramalho növelte a bajnoki címüket már korábban bebiztosító vendégek előnyét, mégpedig Szoboszlai szöglete után. A 0-3-as végeredményt Mohamed Camara állította be a 95. percben, ugyancsak büntetőből.

A magyar válogatott játékos a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után bombaformában játszott, a bajnokságot végül 9 góllal és 10 gólpasszal zárta. A Salzburg 110-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel beállította saját gólrekordját, ám amíg a 2013-14-es szezonban ezt 36 meccsen tette, most 32 forduló alatt érte el a csúcsot.

Szoboszlaiék szeptemberben a Bajnokok Ligája-csoportkörért játszhatnak, a második Rapid Wien a BL-selejtező 2. körében lesz érdekelt. A harmadik WAC az Európa-liga csoportkörében kezd, a negyedik Linz az El harmadik selejtező fordulójában.

Borítókép: Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images

Sport365.hu - Szoboszlai az idény legjobb játékosa

A Red Bull Salzburg hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a magyar játékos, Szoboszlai Domminik lett a 2019-2020-as idény legjobbja az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A 19 éves játékos mellett a Red Bull Salzburg vezetőedzőjét is elismerték, Jesse Marsch lett az idény legjobb edzője. "A koronavírus-járvány után nagyon keményen dolgoztam.

Videók