Szexi lányok szedték a labdát, botrány lett belőle - fotók

Váratlan sikert is aratott az olasz kezdeményezés, meg nem is...


 

Egy ismert olasz divatcég tulajdonosának ötletéből indult ki a kezdeményezés, hogy labdarúgó-mérkőzéseken ne a hazai klub utánpótláskorú fiai legyenek a labdaszedők, hanem fiatal röplabdás lányok, minimális öltözékben.
 
Az elképzelés marketing értéke elvitathatatlan, de alig pár nappal a bemutatkozás után rengeteg támadás érte a gondolatot felkaroló klubot, a harmadosztályú Lanerossi Vicenza Virtust.
 


A csapat vezetősége bevállalta, hogy a klub növendékeit lecserélte röplabdás - 16 éves - lányokra, akik a pálya szélén forrónadrágban futottak az elguruló labdák után a közönség férfitagjainak legnagyobb örömére.

A Lanerossi Vicenza Virtus tulajdonosa, Renzo Rosso, aki nem mellesleg az egyik legnagyobb olasz ruházati cégnek is az első embere, amely elsősorban farmernadrágjairól híres. Úgy gondolta, hogy a kettőt összeköti, aminek az lett a következménye, hogy az Olasz Sportolók Nemzeti Egyesülete panasszal élt a kezdeményezés ellen, amely szerintük erősen szexista.
 
 
A panaszlevelet az Olasz Labdarúgó Szövetség kapta meg, amelyet továbbított is a vicenzai csapat elnöke felé, aki úgy reagált rá, hogy ezzel a marketingeszközzel ki akarja nyitni a szemeket, miszerint máshogy is meg lehet élni egy labdarúgó-mérkőzést a körítésnek köszönhetően.

Hogy az eddig labdaszedőként tevékenykedő fiúk – és azok szülei - hogyan reagáltak az újításra, illetve, hogy mindez mennyire befolyásolta a pályán tartózkodó futballisták teljesítményét, még nem tudni pontosan.

Videók