Slovan-DAC: Priskin volt a főszereplő Lászlóék ellen

Több száz dunaszerdahelyi énekelte a székely himnuszt a szlovák bajnokság legnagyobb rangadóján!


 
Nyolcvankét percen át ellenállt, végül mégis kikapott a DAC a pozsonyi Slovan otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 15. fordulójában – jelezte az NB1.hu. Az égszínkékek a magyar válogatott Priskin Tamás góljával nyertek 1-0-ra – jelentette az ujszo.com, a portál tudósítása a linkre kattintva olvasható.
 
A dunaszerdahelyi drukkerek régen nem tapasztalt reménykedéssel várták a meccset: csapatuk az előző fordulóban győzni tudott Myjaván, és a játék is bizakodásra adott okot. A Pasienky-stadion így a vendégszektortól volt hangos (a Slovan szurkolói már régen rezignáltak, pedig csapatuk sorozatban négy bajnokit megnyert), a 305 fős sárga-kék tábor a mérkőzés elején László Csaba vezetőedző tiszteletére a székely himnuszt énekelte: „Vezesd még egyszer győzelemre néped, Csaba királyfi…” A Slovan otthonában azonban nem olyan egyszerű győzelemre vezetni a Slovant, a sárga-kékek eddig csak kétszer tudtak győzni az égszínkékek pályáján.
 
A meccs hőse a csereként beállt Priskin Tamás lett (a felvétel nem a mostani meccsen készült) – a csereként beállt magyar válogatott támadót Soumah ugratta ki, Priskin pedig lágyan átemelte Slávikot – 1-0. (Priskin már másodszor lőtt gólt a DAC-nak, tavaly ősszel az ő találatának köszönhetően játszott a Slovan 1-1-es döntetlent Dunaszerdahelyen.) Két perccel a vége előtt a DAC még egyenlíthetett volna, ám Zsivkovics lövése szögletre pattant.
 
A Slovan így sorozatban ötödik bajnokiját nyerte meg.
 
Labdarúgás, Fortuna Liga, 15. forduló
Slovan–DAC 1:0 (0:0)
Góllövők: Priskin (82.)
Sárga lap: Kotula, ill. Ljubicic, Štepanovský, Huk, Slávik.
Játékvezető: Glova, 806 néző.
SLOVAN: Mucha–Szavicsevics, Vernon de Marco Morlacchi, Saláta, Kotula (46. Ligeon)–De Kamps–Kubík, Oršula (64. Priskin), Schet (90. De Sa)–Soumah–Csavrics.
DAC: Slávik–Brašeň, Huk (87. Sabala), Kwin, Zsivkovics–Ljubicic–Vida, Pambou, Kontár (84. Polievka, Štepanovský–Ľupták (69. Michalík).”
 

Videók