Skócia: kiütéssel nyert a Rangers

Totógyilkos eredmények születtek Skóciában, a Rangers azonban kivétel ezalól, hiszen öt gólt vágott a nehéz anyagi helyzetben lévő csapat a Dundee-nak.


A hazai Aberdeen volt a Hibernian elleni mérkőzés esélyese, azonban a papírforma már az első játékrészben borult, hiszen először a hetedik percben öngólt vétett Reynolds, majd 10 perccel később O'Hanlon is betalált, így már kétgólos hátrányba kerültek a hazaiak, melyet nem tudtak már ledolgozni, habár Vernon az 53. percben szépített.

A tökutolsó Dunfermline-t sem tudta megverni az Inverness. Úgy néz ki ez nem a hazai csapatok fordulója volt, hiszen egy sovány 0-0-nál nem volt több a házigazdákban.

Az elméletet erősíti a Kilmarnock is, ami szintén esélyesebb volt a győzelemre a St. Mirren ellen, azonban végül kétgólos hátrányt szedett össze az első félidőben, melyre nem is tudott válaszolni a házigazda.

Nem volt azonban akkora az átok ereje, hogy a Rangersre is hasson. Skócia egyik legjobb csapata lemászrolta a Dundee-t, öt gólig meg sem álltak Alukoék.

Skót bajnokság, 36. forduló:

Aberdeen - Hibernian 1-2
Gólszerző: Vernon (53.), illetve Reynolds (7. - öngól), O'Hanglon (17.)

Inverness - Dunfermline 0-0
Gólszerző: -

Kilmarnock - St. Mirren 0-2
Gólszerző: McGowan (9.), Thompson (45.)
Rangers - Dundee United 5-0
Gólszerző: Whittaker (6.), Aluko (17., 30.), Ness (57.), Bedoya (84.)

 

Videók