"Ronaldónak unalmas lehet azt hallani, hogy én vagyok az igazi Ronaldo"

Nektek ki az igazi Ronaldo?


A két Ronaldo megkülönböztetése azóta probléma, hogy Cristiano Ronaldo a színre lépett, és megmutatta tehetségét.

A Juventus sztárjának állandóan abban az árnyékban kellett élnie, hogy van egy Fenomén ezzel a névvel, és el kell érnie legalább azt a szintet, hogy elismerjék őt. Azt lehet mondani, hogy a portugál a karrierje során ezt is tette.

Sokszor használnak a brazil legendára különböző jelzőket, az "eredeti Ronaldo" vagy éppen a "kövér Ronaldo", csakhogy megkülönböztessék a portugáltól. Nagy kérdés, hogy őt kell megkülönböztetni, vagy inkább a portugált kellene, aki pályafutása elején, még a mezén a C.Ronaldo nevet használta...


Fotó: Mark Leech/Offside via Getty Images

Fabio Cannavaro egy Instagram élő adásban beszélgetett a kétszeres Aranylabda győztessel, akit kettőjükről kérdezett az olasz világbajnok.

"Cristianónak unalmas lehet azt hallani, hogy én vagyok az igazi Ronaldo. Az embereket nem lehet összehasonlítani. Cristiano a labdarúgás történelmébe már beírta magát, ezen nem lehet vitatkozni. Ő továbbra is az egyik legjobb labdarúgó, hasonlóan, mint Messi."

A 43 éves ikon 1997-ban a világ legjobbja lett, majd egy évre rá, 1998-ban a második helyen végzett, és valószínűleg, ha nem lett volna az a rejtélyes sérülése a vb-döntőjében, akkor abban az évben is őt választották volna erre az elsimerésre. 2002-ben ismét elnyerte az Aranylabdát, ám akkoriban már szenvedett a visszatérő térdsérülései miatt.


Fotó: GettyImages

Cristiano Ronaldo nagy szerencséje, hogy pályafutása nagy részében elkerülték a súlyos sérülések. Ennek is köszönhető, hogy 35 évesen még ilyen magas szinten tud futballozni.


Sport365.hu - Ronaldo megnevezett öt játékost, akiket szívesen néz a pályán

Az egykori Real Madrid és brazil legenda, Ronaldo Nazario öt fős listáján nem szerepel a Juventus sztárja, Cristiano Ronaldo. Ez a bizonyos lista azon játékosokból áll össze, akiket Ronaldo élvezettel néz a pályán. A portugál klasszis kihagyása sokaknak nagy meglepetés, hiszen egy ötszörös aranylabdásról beszélünk. Na de, kikből is áll az a bizonyos öt fő?

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók