Rio de Janeiro stadionjában most nem lesz fesztiválhangulat

Nézők nélkül játsszák a Libertadores Kupa döntőt.


Nézők nélkül rendezik meg a labdarúgó Libertadores Kupa döntőjét Rio de Janeiróban.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) bejelentése szerint a kontinens legrangosabb sorozatában sem tesznek kivételt, vagyis zárt kapus lesz a január 30-i mérkőzés, amint Brazíliában több mint 2100 találkozó azóta, hogy a koronavírus-járványban elrendelt kényszerszünet után újraindult a labdarúgás. A döntést a CONMEBOL és a brazil szövetség közösen hozta meg. Érvelésük szerint a pandémiás helyzet nem teszi lehetővé nézők beengedését a Maracana Stadionba, még korlátozott számban sem.

A sorozat elődöntőjében két brazil-argentin párharcot rendeznek: a Palmeiras a River Plate-tel, illetve a Santos a Boca Juniorsszal csap össze. Előbbi ütközet első mérkőzésén a Palmeiras 3-0-ra nyert vendégként. A másik ág első mérkőzését szerdán (ma) rendezik. A Libertadores Kupa küzdelmeit márciusban, a csoportszakaszban felfüggesztették, majd a mérkőzések szeptemberben folytatódtak.

Brazília egyike a koronavírus-járvány által leginkább érintett országoknak, eddig 7,5 millió fertőzöttet regisztráltak és csaknem 200 ezren hunytak el. A zárt kapus döntés vonatkozik a második számú sorozat, a Copa Sudamericana döntőjére is, melyet január 23-án játszanak az argentínai Córdobában.


Fotó: Buda Mendes/LatinContent via Getty Images

Borítókép: Marcos Reategui/Getty Images

Videók