Rabiot megváltotta szabadságát

Már csak az a kérdés, mikor távozik.


 Köztudott volt, hogy a Barcelona szívesen látná soraiban Adrien Rabiot-t, amiért minden követ meg is mozgatott, az elmúlt este viszont felpörögtek az események.

 
A Paris United úgy tudja, a játékos képviselői – köztük az édesanyja – megállapodtak a Barcelonával, a kérdés pedig már csak az, mikor kerül sor a klubváltásra: a januári átigazolási időszakban, vagy júniusban, amikor lejár a hatszoros válogatott szerződése? Ha most kerülne sor a váltásra, azzal mindkét csapat jól járhatna, hiszen a PSG még kapna valamit a középpályásért, míg a Barca nem egy olyan játékost vinne el, aki több mint fél éve nem lépett már pályára, hiszen a francia bajnok nyíltan nem kívánatos személyé nyilvánította játékosát.
 
A katalánok sportigazgatója, Éric Abidal és a játékos édesanyja pár héttel ezelőtt már megegyezett egy 10 millió eurós éves fizetésben, melyhez hasonló összegű aláírási bónusz jár. Bár utóbbiban voltak nézeteltérések, végül mindenki elfogadta a feltételeket, melyeknek értelmében Rabiot öt évre kötelezi el magát a gránátvörös-kékekhez.
 
„A PSG nem akarta eladni Adrient, ezért a nyáron visszautasította a Barcelona ajánlatát. Ehhez minden joga megvolt. A helyzet ugyanaz volt, mint négy éve, mikor 19 évesen nem ellenkezett és hosszabbított. Most azonban már 23 éves és nem más történt, mint hogy megváltotta a szabadságát” - idézi Rabiot édesanyját az Express.

Videók