Rabiot mégis maradhat Párizsban?

Tuchel szerint még nem lefutott az ügy.


Ahogyan azt mi is korábban megírtuk, a francia sajtóban elterjedt a hír, hogy a Paris Saint-Germain középpályásának, Adrien Rabiot-nak a képviselői – köztük az édesanyja – megállapodtak a Barcelonával, a kérdés pedig már csak az, mikor kerül sor a klubváltásra: a januári átigazolási időszakban, vagy júniusban, amikor lejár a hatszoros válogatott szerződése.

„A PSG nem akarta eladni Adrient, ezért a nyáron visszautasította a Barcelona ajánlatát. Ehhez minden joga megvolt. A helyzet ugyanaz volt, mint négy éve, mikor 19 évesen nem ellenkezett és hosszabbított. Most azonban már 23 éves és nem más történt, mint hogy megváltotta a szabadságát” - nyilatkozta akkor Rabiot édesanyja az Express-nek.

A párizsiak viszont továbbra sem szeretnék elveszíteni sztárjukat, és a végsőkig közdeni fognak, hogy még hosszú időre az egyesülethez kössék a középpályást.

- Nincs könnyű helyzetben, - idézi a PSG edzőjét, Thomas Tuchelt a MARCA. - Nem az első játékos, akinek ilyen problémája van az öltözőben, de továbbra is dolgozik, mint bárki más, és nagyon profi a hozzáállása. Ezt várom tőle, és biztos vagyok benne, hogy ez így is marad. Nekünk is profinak kell maradnunk. Az öltöző ismeri a helyzetét. Ez egy bonyolult piaci helyzet, ő a mi játékosunk, és még bármi történhet. Ennek az egyesület és a játékos között kell eldőlnie.

A vezetőedző szavai érdekesen csengenek azután, hogy az egyesület nyiltan eltíltotta a pályáról, valamint meccsek előtt az öltözőből is játékosát. Csak az edzéseken vehet részt egyelőre.

Videók