Pelé szerint Neymar egyedül nem elegendő a sikerhez

A hetvenöt éves brazil legenda hangot adott frusztrációjának, miszerint az elmúlt években a brazil válogatott vesztett varázsából és már nem játszik olyan szép focit, mint korábban.


 

Pelé szerint Dunga kiölte a kreativitást a csapatból, ami miatt a selecao jelenleg Argentína és Chile mögött kullog.

 

A brazilok a 2014-es vb elődöntőjében megsemmisítő 7-1-es vereséget szenvedtek a későbbi világbajnok német válogatottól, majd egy évre rá a negyeddöntőben búcsúztak a 2015-ös Copa Américán, miután kikaptak Paraguaytól.

 

„Szomorú vagyok, ha erről kell beszélnem. Sírva néztem a németek elleni 7-1-es vereséget, és nem csak az eredmény miatt. Azért sírtam, mert nem tudtam, hogy hova lett az élvezet, a játék a brazil fociból” – sopánkodott Pelé az ESPN-nek.

 

"Talán ezen a nyáron, az olimpián és a Copa Américán emlékeztetjük majd a világot, hogyan is játsszák a brazilok a focit, de ez nem lesz könnyű. Annak idején Gerson, Rivelino, Tostao és én is tízes voltam, de az edzőnk, Mario Zagallo mindegyikünket a pályán akart látni, ezért olyan felállást talált ki, amiben ez működhetett - emlékezett vissza a szép időkre a legenda, aki hozzátette: "A 2002-es vb-n Ronaldo, Rivaldo és Ronaldinho egyszerre volt a pályán és nyertünk is. Ma viszont olyan szövetségi kapitányunk van, akit nem érdekel az egyéniség. Neymar egyedül nem elegendő a sikerhez. Láthattuk mi történt, mikor nem játszott a vb-n a németek ellen."

Videók