"Olyan élményeket adott a világnak, amelyek páratlanok"

Szöllősi György: a legeslegnagyobbak között van Maradona helye.


Szöllősi György szerint a szerdán elhunyt Diego Maradona minden idők egyik legnagyobb labdarúgója.

Az M1 aktuális csatornának a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete azt mondta, az ő generációjának hatalmas élmény volt az 1986-os világbajnokság, amelyen Maradona igazi "one man show-t" mutatott be, és gyakorlatilag egyedül nyerte meg Argentínának a trófeát.

"Olyan élményeket adott a világnak, amelyek páratlanok. Sok objektív tényező alapján én is azok közé tartozom, aki szerint - ha szabad ilyen listákat állítani - a legeslegnagyobbak között van Maradona helye. Én azt szoktam mondani, hogy a top háromban, Puskás és Pelé mellett" - mondta Szöllősi György.

Diego Maradona szerdán, november 25-én - a magyar labdarúgás napján, a londoni 6-3 évfordulóján -, hatvanéves korában hunyt el. A világbajnok labdarúgó halálát szívroham okozta.


Sport365.hu - Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Szívmegállás miatt meghalt Diego Armando Maradona - erősítette meg az argentin sztár jogi képviselője. Maradona halálát szívmegállás okozta szerda reggel otthonában, Tigre városában. Több mentőautó sietett a segítségére, de már nem tudták megmenteni az életét. Alberto Fernández argentin köztársasági elnök háromnapos nemzeti gyász hirdetett. "Elvittél minket a világ legmagasabb pontjára, és tettél minket rendkívül boldoggá.

Borítókép: Luciano Bisbal/Getty Images

Videók