Ők a legesélyesebbek az Aranylabdára

Eddig még trófea nélküli csapat játékosai az élen.


A Liverpool rekorddöntögető szezonja, melyben még mindig megeshet, hogy trófea nélkül zárnak, már most az első három helyre repítette három játékosukat is a 2019-es Aranylabda esélyesei között.
 
Jürgen Klopp csapata az utolsó percig megdolgoztatta a Manchester City-t a Premier League-ben, és mindössze egy ponttal lemaradva zártak Pep Guardiola bajnokai mögött. A Vörösök 97 megszerzett pontja a harmadik legtöbb a Premier League történetében (csak a City elmúlt két szezonja volt jobb), és eltekintve egy 1-0-s vereségtől a bajnokkal szemben, veretlen volt az idény során. Az Anfield rajongótábora újabb csodát látott, amikor a csapat a 3-0-s hátrányt megfordítva átverekedte magát a Barcelonán a Bajnokok Ligája döntőjébe. A madridi döntő a hatodik BL címük ígéretével kecsegtet. 
 
Klopp csapatújraépítési tervében, hogy otthon és Európában is esélyesek lehessenek, szerepelt, hogy ne álljanak gól szűkében. A 2018-as idényben is már Roberto Firmino, Mohamed Salah és Sadio Mané terrorizálta az ellenfelek védelmeit, és ez mit sem változott azóta. Ezt követően nyilvánvaló volt, hogy a védelem a következő, amit meg kell erősíteni.
 
Ehhez Klopp elhozta a holland hátvédet, Virgil van Dijkot (aztán a kapus Alisson Beckert), és egy sokkal jobban működő egység formálódott. Van Dijk nyerte a Premier League legjobb játékosának járó díjat is.
 
A fogadó irodák szerint a Salah és Mané támadó teljesítménye, kiegészülve a korábbi Celtic és Southampton játékos védelmével, az élre röpíti őket az Aranylabda szavazáson. A Barcelona Lionel Messije gólkirályként fejezte be a szezont, miközben bajnoki címig repítette messze nem kiemelkedő csapatát. Az argentin jelenleg szintén az legjobb játékosnak járó díj favoritjai között szerepel. A Juventus friss igazolása, Cristiano Ronaldo talán most nem ünnepelhet európai sikereket, de remek első olasz szezonja az ötödik helyre helyezi a listán.
 
A top ötön kívül, a PSG-ben játszó Kylian Mbappénak, szavaztak még esélyt, de ehhez meg kellett volna előznie az Aranycipő versenyben Lionel Messit a francia bajnokság utolsó fordulójában, azonban ez nem sikerült neki, sőt, ki is kapott csapata.
Fotó forrása: Michael Regan/Getty Images

Videók