Neville: Beckham nyomot hagy az amerikai focitörténelemben

David Beckham régi cimborája, Gary Neville nyilatkozott a goal.com-nak arról, hogy igenis érezhető lesz a Beckham-örökség az USA labdarúgásában.


- David hatalmas robbanást hozott magával az amerikai fociba, de ő már csak ilyen személyiség, Ahová csak megy, mindenhol nyomot hagy maga után. Biztos vagyok benne, hogy az amerikai labdarúgás is hasznot fog belőle húzni hosszú távon. Jelenléte hatással van az MLS közönségére és azokra a fiatalokra, akik nézik a meccset és inkább az európai labdarúgást választják majd, miatta.


Bár Beckham megjelenése nyilván nem hozott azonnal változást az MLS népszerűségében, hiszen az továbbra sem mérhető az NBA, az NFL, vagy akár az NHL körüli felhajtáshoz, de hosszú távon elérhető a változás Neville szerint.

- David hatása nem érezhető amíg játszik, de biztos vagyok benne, hogy évekkel később mindenki rájön, hány fiatalt inspirált arra, hogy kezdjen el focizni. Mi ez ha nem örökség?!

Kiderült, hogy David Beckham már fiatal korában eldöntötte, hogy egyszer szerencsét próbál a tengerentúlon is.

- Mindig mondogatta, hogy egyszer, mielőtt befejezné a karrierjét átigazolna Amerikába. Ez azért volt, mert mindig is sikeres akart lenni. Az első fél évében, amelyet Kaliforniában töltött, még visszajárt a válogatotthoz. Ez nem semmi!

A Vörös Ördögöket 19 évig erősítő Neville és az LA Galaxyben játszó Beckham utoljára a védő búcsúmeccsén játszott együtt, de folyamatos kapcsolatban áll régi barátjával.

- Már gratuláltam Davidnek és Victoriának a babához!

David Beckham legutóbb a fent említett meccsen viselte a Manchester mezét, de nem utoljára találkozott a csapattal. Júliusban egy nyári tornán összecsap a Galaxy és a United.

Videók