Mourinho szerint eddig juthatnak a portugálok a vb-n

Őszinte volt!


 

Cristiano Ronaldóval bármire képes lehet a portugál labdarúgó-válogatott a nyári, oroszországi világbajnokságon – vélekedik José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője.

 

„Portugália érdekes csapat, Cristiano nélkül lehetetlen lenne, de vele nincs lehetetlen” – mondta az 55 éves szakember hazája nemzeti együttesének vb-esélyeiről.

A Chelsea, a Real Madrid és a Porto korábbi vezetőedzője hasonlóan vélekedett a másik ötszörös aranylabdással, Lionel Messivel felálló argentinokról is: „Az argentin válogatott Messi nélkül nem lenne az esélyesek között, de vele az egyik favorit” – jelentette ki.

Mourinho szerint a legkomplettebb csapata Brazíliának van, az ötszörös győztesnél ugyanis kiváló egyéni képességű, illetve taktikailag és mentálisan is jól felkészült játékosok alkotják a keretet.

„A brazil egy olyan válogatott, amely remekül védekezik, kevés gólt kap, elöl pedig ott van Willian, Neymar, Philippe Coutinho és Gabriel Jesus, akik egytől egyig hihetetlen kvalitású futballisták” – mondta a tréner.

Videók