MLS: először ért fel a csúcsra a Sounders

Ünnepel Seattle, a döntőig szintén először eljutó Toronto FC nem tudott történelmet írni.


 
A Seattle Sounders a gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követően tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte a Toronto FC-t az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság döntőjében, ezzel elkönyvelte az első bajnoki címét az MLS-ben.
 
A szétlövés során az első öt párban a kanadai csapatból az AS Roma korábbi középpályása, Michael Bradley, míg seattle-i oldalon az uruguayi Álvaro Fernández hibázott. A hatodik sorozatban Justin Morrow a lécre lőtt, a panamai Román Torres azonban higgadt maradt, és eldöntötte a párbajt az amerikaiak javára.
 
A 2007-ben alapított Seattle Sounders fennállása első bajnoki címét szerezte az MLS-ben, amelynek 2009 óta tagja. A klub legismertebb játékosa az Egyesült Államok nemzeti csapatának kapitánya, Clint Dempsey, az Ajax egykori uruguayi középpályása, Nicolás Lodeiro, valamint a Borussia Dortmundot is megjáró paraguayi Nelson Valdez. A döntő legértékesebb játékosának (MVP) a Seattle svájci kapusát, Stefan Freit választották meg.
 
A vesztes csapat, a Toronto FC támadósorát Sebastian Giovinco és Jozy Altidore alkotta – egészen a 103. percig, amikor az olasz futballistát sérülés miatt le kellett cserélni.
 
A Seattle Sounders az MLS 1996 óta íródó történetének 11. győztese.
 
Összefoglaló:
 
 
 
MLS, DÖNTŐ:
Toronto FC–Seattle Sounders 0–0 – tizenegyesekkel 4–5

Videók