„Mindig is szerettem a Real Madridot, még akkor is, amikor megvertek”

Micsoda szavak, egy remek védőtől.


Giorgio Chiellini, a Juventus egykori nagyszerű játékosa, aki most Gareth Bale csapattársa Los Angelesben az MLS-ben, a Marcának adott interjújában beszélt a Realhoz való kötődéséről.

2021-ben a RAI arról tájékoztatott, hogy a Real Madrid téged akar.

„Nem, nem! Az igazság az, hogy az elmúlt években soha nem gondoltam arra, hogy más csapathoz menjek Európában, mert túlságosan kötõdöm a Juventushoz. Közel voltam a Real Madridhoz, de ez 2010-ben volt."

Mourinho miatt nem jött létre az üzlet, aki mindenáron Carvalhót akarta, ugye?

„Igen, Mourinho miatt nem csatlakoztam akkor a Real Madridhoz.”

Mi történt pontosan?

„Nem tudom, fiatal voltam. A klubok sem egyeztek meg. Azt hiszem, ez egy lehetőség volt arra, hogy az egész pályafutásomat a Juventusnál tölthessem. Nyilvánvaló, hogy a Real Madrid egy fantasztikus klub, amelyet nagyon tisztelek. Mindig is szerettem őket, még akkor is, amikor megvertek.”

Sosem voltál csalódott, hogy nem játszottál a Real Madridban?

„Ha a karriered véget ért, és történelmet írtál egy olyan klubnál, mint a Juventus, mindazzal, amit a klub adott nekem, lehetetlen más csapatra gondolni. Szerencsésnek tartom magam ezért.”

Mi a véleményed a sokat kritizált Ancelottiról?

„Az eredmények magukért beszélnek. Egy nagyszerű ember, sajnálom, hogy nem edzett, mert a történelem egyik legjobb vezetőedzőjéről beszélünk. Minden jót kívánok neki fantasztikus karrierje utolsó éveiben.”

Allegri közel állt a Real Madridhoz, mielőtt visszatért a Juvéhoz. Beszéltek róla?

„Nem beszéltünk erről közvetlenül, de én is tudtam dolgokat, még akkor is, ha te többet tudsz nálam (nevet). Ő és Zidane nagyon hasonlítanak egymásra, és tökéletesek a Real Madrid edzőjének. Fantasztikus játékosaid vannak, akiket a lehető legjobb módon kell irányítanod. Látható volt a Real legutóbbi meccsein, hogy Marcelo és Kroos úgy beszélgettek Ancelottival, mintha régi barátok lennének. Engem lenyűgöz ez a hozzáállás.”

Ki a legkeményebb ellenfél, akivel szembenéztél?

„Ibrahimovic, határozottan. Következő Cristiano. Sok-sok gólt lőtt ellenem.”

Militao, Alaba, Rüdiger... A Realnak van a legjobb védelme a világon?

„Nem tudom megmondani, hogy ők a legjobbak-e, de nagyon jó védők az biztos. Nacho is ott van, aki sokat fejlődött az elmúlt években. Nem sokan gondolták, hogy ilyen nagyszerű játékos lesz belőle, de ma már a legjobbak között lehet őt emlegetni. Nacho egyszerűen fantasztikus.”

Borítókép és fotók: Kevork Djansezian/Getty Images

Videók