Mindenki Ronaldót isteníti

Santos szerint Ronaldo zseni, Petkovic szerint hab a tortán


Fernando Santos portugál szövetségi kapitány, valamint a vesztes svájciakat irányító Vladimir Petkovic is elsősorban a mesterhármast szerző Cristiano Ronaldót dicsérte a Nemzetek Ligája négyes fináléjának szerdai elődöntőjét követően, amelyben a házigazdák 3-1-re győztek.
 
Fotó: Denis Doyle - UEFA/UEFA via Getty Images
   
A Juventus támadója a találkozó 25. percében szabadrúgásból szerzett vezetést a portugáloknak, majd svájci egyenlítést követően a 88. és a 90. percben lőtt góljaival eldöntötte a mérkőzést.
 
Fotó: Gualter Fatia/Getty Images
   
"Ez egyike azoknak a dolgoknak, amelyre nem találni megfelelő jelzőt. Ő egy zseni" - mondta Fernando Santos.
   
Vladimir Petkovic kiemelte: a mérkőzésen Cristiano Ronaldo jelentette a különbséget a két csapat között. "Ő volt a hab az ellenfél tortáján" - nyilatkozta a bosnyák szakember.
 
Fotó: Denis Doyle - UEFA/UEFA via Getty Images
   
A főszereplő saját teljesítményénél többre értékelte, hogy a házigazda biztosította a helyét a vasárnapi fináléba.
   
"Egyértelmű, hogy három nagyon fontos és szép gól volt, de a legfontosabb az, hogy nyertünk, és bejutottunk a döntőbe, ami a célunk volt" - hangsúlyozta Ronaldo. A 34 éves játékos a másik elődöntővel kapcsolatban megjegyezte: a holland és az angol csapat is kiváló, így bármelyikkel találkoznak a vasárnapi fináléban, nagy ellenállásra és küzdelemre számít.
   
Bernardo Silva, a portugálok alapembere háromgólos társáról megjegyezte: számukra ez nem jelentett meglepetést, mert évek óta "ezt csinálja", így régóta hozzászoktatta őket.
   
"Három gólt lőtt, tőle ebben nincs semmi új. Már eddig is gyakran ő jelentette a különbséget" - nyilatkozta a Manchester City szélsője.
   
Ronaldo 157. mérkőzését játszotta a portugál válogatottban, és már 88 gólnál tart. Az aktív játékosokat tekintve az európaiak közül a lengyel Robert Lewandowski követi őt 56 találattal. A portugálok ötszörös aranylabdása pályafutása során immár 53 alkalommal szerzett három gólt egy találkozón, a nemzeti együttesben hetedszer.
   
Statisztikai kimutatások szerint Ronaldónak 49 labdaérintése volt az elődöntőben - ebben a mutatóban a portugál csapatban csak a nyolcadik -, és mindössze négy az ellenfél tizenhatosán belül. Háromszor találta el a svájci kaput, és ezekből mindhárom alkalommal gól született.
 

Videók