"Mind a négy benevezett hálóőrünk elkapta a vírust”

Kapusai nélkül is pályára kell lépnie a koronavírustól sújtott River Plate-nek.


Annak ellenére pályára kell lépnie szerdán (ma) a River Plate-nek a labdarúgó Libertadores Kupában, hogy a koronavírus-járvány miatt nem maradt bevethető kapusa. Az argentin klub kedden jelentette be, hogy 25 játékosa megfertőződött a vírussal, emiatt arra kérte a dél-amerikai szövetséget (CONMEBOL), hogy két akadémista kapust benevezhessen a sorozatra. A szervezet elutasította a kérést és közölte, a csapatnak mindenképpen le kell játszania a kolumbiai Independiente Santa Fé elleni mérkőzést.

Marcelo Gallardo vezetőedzőnek összesen tíz egészséges játékosa maradt, a várakozások szerint a szakember a hajlítóizom-sérüléssel küzdő középpályást, Enzo Pérezt állítja majd be a kapuba. A klub elnöke, Rodolfo D'Onofrio kijelentette, meg sem fordult a fejükben, hogy ilyen döntést hoz a CONMEBOL, ugyanis tisztázták a klubnál fennálló helyzetet, a szabályzatban pedig szerepel egy olyan kitétel, hogy különleges esetben - például súlyos sérülés esetén - lehet plusz kapusokat nevezni.

"Mind a négy benevezett hálóőrünk elkapta a vírust, de úgy tűnik, a Covid csak nekünk számít különleges esetnek" - dühöngött a sportvezető.


Fotó: Jorge Saenz - Pool/Getty Images

A River Plate megmaradt játékosai közül mindössze hatan játszottak felnőtt élvonalbeli bajnokit. Argentínában a járvány második hulláma tombol, a világon a hetedik legtöbb aktív fertőzöttet, 307 ezret tartanak jelenleg nyilván.

Borítókép: Marcelo Endelli/Getty Images

Videók