Messi miatt eszközölnek változtatást egy rangos díj kiosztásában?

Az argentin játékos gyűjteményéből még hiányzik ez az elismerés.


A Lionel Messi gyűjteményéből hiányzó elismeréssel kapcsolatban számos változást jelentettek be a jövőre nézve.

Az Aranyláb immár 20 éve létezik, és a legjobb 28 év feletti játékosnak ítélik oda az adott naptári évben elért eredményei miatt.

A szavazásért az újságírók a felelősek, de a díj exkluzivitást is fog jelenteni, mivel egy másik szabály szerint azok a játékosok, akik korábban elnyerték a díjat, többé már nem lesznek jogosultak az elismerésre.

Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah, Luka Modric, Ronaldo Nazario, Ronaldinho, Andres Iniesta, Francesco Totti és Robert Lewandowski neve is szerepel a korábbi győztesek listáján.

A nyolcszoros Aranylabdás Messi azonban még soha nem nyerte el a díjat, annak ellenére, hogy hihetetlen teljesítményt nyújt a pályán, és 2015 óta jogosult a díjra.

Az argentin válogatott és az Inter Miami csapatkapitányának azonban még van esélye, mivel az Aranyláb alapítója, Antonio Caliendo bejelentette, hogy néhány kulcsfontosságú változtatást eszközöl a díjjal kapcsolatban.

A díjat jellemzően az Aranylabdához hasonló időpontban, a naptári év végén adják át.

Mostantól azonban nyáron adják majd át, 2024-től kezdve a 21-dik alkalommal megrendezésre kerülő díjátadón.

Roberto Baggio volt az első díjazott 2003-ban, és a nyertesek a monacói tengerparton található "Bajnokok sétányán" hagyják a lábnyomukat.

A jövőben egy új kategóriában a korábbi győztesek ismerik majd el a társaikat, míg a díj női megfelelőjét tavaly adták át először.

A Barcelona támadójáról, Robert Lewandowskiról is megemlékeztek tavaly, aki nem tudta leplezni büszkeségét.

Így nyilatkozott: "Nagyon boldog és nagyon büszke is vagyok egyben. Számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy megnyertem ezt a díjat, mert tudom, milyen keményen meg kellett dolgoznom érte, így most büszke lehetek magamra.”

Valóban, ha rátekint a korábbi nyertesek névsorára, akkor még büszkébb lehet saját magára.

Borítókép: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Videók