Messinek a Chile elleni meccs nem maradt következmények nélkül - FRISSÍTVE

A Copán zajlottak az az események.


A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) egy mérkőzésről tiltotta el az argentin Lionel Messit, akinek 1500 dollár (437 ezer forint) büntetést is fizetnie kell.

    A szervezet a közleményében kiemelte: az egymeccses eltiltás automatikusan lépett életbe.
    Az argentin válogatott csapatkapitányát a Copa Americán, a Chile elleni - győztes - bronzmérkőzésen kiállították, a spanyol Marca szerint egymeccses eltiltása és pénzbüntetése egyértelműen erre a piros lapra vonatkozik.
    A CONMEBOL így egyelőre nem szankcionálta az éremátadó ünnepséget szabotáló Messit kritikus hangvételű nyilatkozatai miatt. A Barcelona támadója a kontinenstornát rendező brazilokkal kapcsolatban korrupciót emlegetett, valamint a játékvezetőket szidta. Messi később bocsánatot kért nyilatkozatai miatt, a spanyol lap azonban arról számolt be, hogy amennyiben fegyelmi tárgyalásra kerül sor, a kiszabható büntetés az írásbeli figyelmeztetéstől a négy hónapos felfüggesztésig terjedhet.

    A CONMEBOL ugyanakkor Messiéhez hasonló hangvételű nyilatkozataiért már megbüntette az argentin szövetség elnökét, Claudio Tapiát, akit visszahívott a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsából. 

Az Argentin válogatott sikertelen szereplésével és a Messi "szindrómával" egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk. A Chile elleni mérkőzés után történtekről és a Messire váró esetleges büntetésekről pedig itt írtunk korábban.

 

 

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

Videók