Megyeri Balázs görög bajnok lett az Olimpiakosszal

A Megyeri Balázst foglalkoztató görög Olimpiakosz három fordulóval a bajnokság előtt biztos bajnoknak tekinthető a Rudolfot foglalkoztató Panathinaikosz előtt.


Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz - jelen állás szerint - három fordulóval a vége előtt megnyerte a görög labdarúgó-bajnokságot, miután vasárnapi sikerével behozhatatlan előnyre tett szert a Rudolf Gergelyt foglalkoztató Panathinaikosszal szemben. A magyar kapus a Panaitolikosz ellen is végig a pályán volt, s ezúttal sem kapott gólt, így a belga Kevin Mirallas szezonbeli 19. góljával begyűjtötte a három pontot az Olimpiakosz. Az üldöző Panathinaikosz a három hónap után újra pályára lépő Rudolf találatával szintén 1-0-ra nyert az Arisz Szaloniki ellen.

Az Olimpiakosz a két csapat két héttel ezelőtt rendezett rangadóján történt botrány, és a Panathinaikosznak emiatt adott büntetés miatt vezet elvileg tíz pont előnnyel. Rudolfékat a liga fegyelmi bizottsága három pont levonással sújtotta és a találkozó három pontját - 3-0-s eredménnyel - a vendég Olimpiakosz kapta.

Az Olimpiakosz így bajnoknak tekinthető, azonban a Panathinaikosz fellebbezett a fegyelmi határozat ellen, a beadványát pedig szerdán tárgyalja az illetékes görög testület. Ugyan a korábbi döntés enyhítésére kevés esély látszik, ám az Olimpiakosznak addig várnia kell az ünnepléssel.


 

Videók