Megégett a PSG Toulouseban

A Ligue 1 péntek esti rangadóján a Toulouse kétszer mattolta a gólhiányban szenvedő fővárosiakat.


 
Jól kezdődött a 7. forduló nyitómérkőzése a piros mezes PSG számára, az első félidőben a Lucas, Di María, Cavani trió veszélyesen játszott, ráadásul emellé 81 százalékos labdatartás társult, ám hiába, nem sikerült bevenniük a hazaiak kapuját. „Majd a második félidőben”, gondolhatta ekkor Unai Emery, csakhogy a szünet után hirtelen fordult a kocka. 
 
Alig negyven másodperccel a játékrész kezdete után Serge Aurier a tizenhatoson belül lerántotta Ola Toivonent, hiába reklamáltak vehemensen a vendégek, Frank Schneider játékvezető tizenegyest ítélt, emellett sárga lapot adott Auriernek – az elefántcsontparti jobbhátvédnek már volt egy, így mehetett zuhanyozni. 
 
A büntetőt Yann Bodiger belőtte, ezt követően pedig hiába kereste, egyszerűen nem találta a ritmust a címvédő. A 79. percben jött a hidegzuhany: Thiago Motta hibáját Jimmy Durmaz szemfülesen használta ki, kialakítva a 2-0-s végeredményt.
 
A PSG a vereséggel beérte előző idénybeli önmagát: akkor 38, ezúttal 7 meccs alatt kapott ki kétszer… Kedden, a Ludogorec vendégeként a BL-ben javíthat az Emery-legénység.

Videók