Még csatlakozhatnak nagy csapatok az Európai Szuperligához

A Bayern-Borussia párosnak 30, a PSG-nek 14 napja van dönteni.


A Bayern München és a Borussia Dortmund labdarúgóklubjának 30, míg a Paris Saint-Germainnek 14 napja van, hogy alapítóként mégis belépjen a hétfőn bejelentett Európai Szuperligába a Spiegel című magazin szerint.

A lap úgy tudja, hogy mindhárom egyesületnek felajánlották a csatlakozást, s bár visszautasították a lehetőséget, a német csapatoknak április 17-étől számolva harminc, míg a franciának tizennégy napja van aláírni a szerződést. A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne.

A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat.

Sport365.hu - UEFA elnök: "Nem láttam még ennyire hazug embert"

Mint arról korábban beszámoltunk, 12 csapat megalapította az Európai Szuperligát. Ez óriási botrányt keltett a labdarúgásban, egykori játékosok, sportolók és sportvezetők léptek fel többnyire negatív véleményt megfogalmazva az esetről. A történtek kapcsán Alexander Ceferin az UEFA elnöke hétfőn sajtótájékoztatót tartott, elmondta, hogy a Juventus vezetője, valamint a Manchester United első embere hátba támadták őt és a futballt.

Borítókép: juvefc.com

Videók