Meccs közben szenvedett szemsérülést Robin van Persie

A focipályán – szerencsére – nem túl gyakori az olyan sérülés, ami nem deréktól lefele keletkezik, a Fenerbahce holland támadója szemsérülést szenvedett vasárnap az Akhisar Belediyespor elleni bajnokin.


 

 
 
Az első hírek még arról szóltak, hogy Van Persie a látását is elveszítheti, de azóta az érintett és a Fener orvosa is reagált a történtekre. 
 
RvP lőtte egyébként csapata első gólját a végül 3-1-re megnyert találkozón, de a 41. percben le kellett cserélni, miután az ellenfél játékosával ütközött a tizenhatoson belül.
 
A 33 éves játékos bal szeme sérült meg, vérzett is, de a csapat orvosa megnyugtatott mindenkit, hogy „csak” a szemhéja repedt fel egy helyen és bevérzett a szeme, de semmi nem utal arra, hogy sérült volna a látása.
 
 
 
 
A török sajtó olyan információkat is közölt, hogy Van Persie-t nem látták el 15 percen keresztül, de a játékos még a stadionba is visszatért a lefújás előtt.
 
Robin van Persie hivatalos Facebook-oldalán üzent az érte aggódó szurkolóknak.
 
„Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani az imákért és a jókívánságokért a tegnapi meccs után. Hatalmas köszönet minden orvosnak, aki vigyázott rám. Van egy kis szakadás a szemhéjamon, de a kórházban végzett reggeli tesztek után mondhatom, hogy a szemem sértetlen, minden rendben. Történnek ilyen dolgok a labdarúgásban.
 
Elégedett vagyok az eredménnyel, azzal hogy győztünk. Már a következő meccsre fókuszálok, mert jön a Derbi.”
 
Gyerünk Fener!”
 
November 20-án, a válogatott szünet után a Fenerbahce a Galatasarayt fogadja a török Derbin.

Videók