Mbappé a nyáron elhagyja a Monacót

A fél Európa által körbeudvarolt, 18 éves támadó aznap jelentette be döntését, amikor kiderült, Neymar elhagyja a Barcelonát.


Szerdán biztossá vált, hogy a brazil Neymar több heti huzavona után, elhagyja a Barcelonát és Franciaországba, a PSG-hez szerződik. Ugyancsak szerdán, az AS Monaco francia támadója Kylian Mbappé bejelentette, nem marad klubjánál - jelezte az m4sport.hu.

 
A 18 éves támadót Európa legnagyobb klubjai „udvarolták körbe” az elmúlt hónapokban, de eddig nem nyilatkozott a folytatásról. Az érdeklődés nem meglepő, hiszen az elmúlt szezonban valamennyi sorozatot figyelembe véve 44 meccsen lépett pályára, és ezeken 26 gólt szerzett.
 
Korábban szóba került a Real Madrid, a Manchester United, a PSG és a Barcelona is. Neymar távozása után a katalánok tűnnek befutónak, hiszen lapértesülések szerint már meg is kezdték a tárgyalásokat a fiatal támadóval.
 
Korábban a Monaco vezetői azt mondták, 200 millió eurót kérnek a játékosért, akinek 2019-ig szól a szerződése. Ezt a brazilért kapott összegből kifizetheti a Barca, ráadásul hatalmas presztízsgyőzelem lenne számukra, hogy az elsőszámú rivális helyett őket választaná Mbappé.
 

Döbbenetes Neymar párizsi fizetése, megvan a mezszáma is " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

A Sky Sports értesülései szerint a Paris Saint-Germiannek összesen 500 millió euróba (150 milliárd forintba) kerül Neymar megszerzése. Ebben benne van a játékos 222 millió eurós kivásárlási ára, az ötéves fizetése, bónuszok és adók. Neymar éves fizetése 30 millió euró lesz, ami azt jelenti, hogy havonta 2.5 millió eurót kap majd klubjától.

Videók