Marcelo Boeck: „Hajnali háromkor elkezdtek csörögni a telefonok”

Egy brazil rádióműsornak adott nyilatkozatában a Chapecoense szörnyű légikatasztrófájáról szerencsés módon lemaradt kapus felfedte, nem születésnapozás miatt nem utazott el társaival.


 
A szerencsétlenség után gyorsan elterjedt a hír, miszerint a Chapecoense tartalékkapusa, Marcelo Boeck – a portugál Marítimo és Sporting CP korábbi játékosa – pusztán annak köszönheti életét, hogy hétfőn ünnepelte a 32. születésnapját, és engedélyt kapott a stábtól, hogy ebből az alkalomból otthon maradhasson szeretteivel. A rutinos hálóőr a Show dos Esportes nevű rádióműsorban pontosított ezen a tévesnek bizonyult információn.
 
„Technikai okokból maradtam otthon. Az edzőnk döntésének köszönhetem az életem.”
 
Mint ismert, a kolumbiai Atlético Nacional elleni Copa Sudamericana fináléra utazó keretben Danilo és Jakson Follmann voltak a Chapecoense kapusai, akik mindketten túlélték a zuhanást, ám Danilo később a kórházban belehalt sérüléseibe, Follmann egyik lábát pedig amputálni kellett.
 
„Furcsa volt a mai nap. Tegnap volt a fiam születésnapja, későn mentem aludni. Hajnali háromkor elkezdett csörögni a telefonom. Elsőre letettem, mire újra és újra visszahívtak. Felvettem, helló, szóltam bele álmosan, mire mindenki azt válaszolta, »Hála istennek, hogy felvetted!«. Amikor bekapcsoltam a tévét, láttam az első képeket, sokkoló volt.”
 
A sportoló korán az Arena Condába, a Chapecoense stadionjába sietett, hogy megtudja, mi a helyzet a kolumbiai mentőakcióval, illetve, hogy támaszt nyújtson szerencsétlenül járt csapattársai hozzátartozóinak és a szurkolóknak.
 
„Szürreális érzés… A gyermekeim barátainak nincsenek többé apukái, a csapattársaim barátnőinek nincsenek többé férjei” – mondta Boeck. „Soha nem gondoltunk arra, hogy ilyesmi történhet velünk. Küzdöttem azért, hogy kezdő legyek, hogy a csapatba kerüljek… Aztán rá kellett döbbennem, hogy a labdarúgás nem minden az életben.”
 

Videók