Maradona tiszta volt az utolsó napokban

Nem fogyasztott alkoholt és kábítószert sem a halála előtt.


A november 25-én elhunyt Diego Maradona nem fogyasztott alkoholt és kábítószert a halála előtti napokban - derült ki a szerdán nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyvből.

Maradona hétféle gyógyszert szedett depresszió, szorongás és egyéb betegségek kezelésére. Problémái voltak a veséjével, a szívével, a tüdejével, és egyik lánya, Gianinna elmondása szerint a májával is. A részletes boncolás megerősítette a halála utáni vizsgálat eredményét, miszerint akut tüdőödéma miatt hunyt el, amelyet krónikus szívelégtelenség okozott.

Sport365.hu - Maradona utolsó üzenete a fiáról szólt

Maradona a múlt héten 60 éves korában szívrohamban halt meg. A Napoli legendáját a világ minden szegletében meggyászolték, Buenos Airestől Nápolyig. Miközben folymatban van a nyomozás Maradona orvosa, Leopoldo Luque felelősségének megállapítása érdekében, borzalmas részletek jelentek meg a labdarúgás történetének egyik legnagyobb alakjának halála előtti fizikai állapotáról.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendás csatára 1986-ban világbajnoki címhez segítette az argentin válogatottat, de 1997-es visszavonulása után egészségi problémák sújtották, többször vívott csatát az alkohol- és drogfüggőséggel a nyilvánosság előtt. November 3-án koponyaűri vérzés miatt megoperálták, majd 25-én, 60 éves korában elhunyt.

Borítókép: Marcos Brindicci/Getty Images

Videók