Már tavasszal meccsre kész lesz a vb egyik helyszíne - képek

Mivel 2017 nyarán a Konföderációs Kupa fináléjának a helyszíne lesz, ezért kell már tavasszal átadni.


 
Áprilisban avatják fel a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra épülő szentpétervári stadiont. A helyi Zenit és a jekatyerinburgi FK Ural április 23-i bajnoki mérkőzése lesz az első, amelyet a Kresztovszkij-szigeten épülő 68 ezer férőhelyes létesítményben játszanak.
 
A nemzetközi szövetség (FIFA) a TASZSZ orosz hírügynökség érdeklődésére ismét megerősítette: nincs kétségük afelől, hogy a stadion minden követelménynek megfelel majd, ami a 2017-es Konföderációs Kupa és a 2018-as világbajnokság megrendezéséhez szükséges.
 
 
A FIFA sajtószolgálata közölte, hogy a június 17. és július 2. között sorra kerülő Konföderációs Kupát megelőzően tesztmérkőzésekre lesz szükség az arénában, hogy alaposan megismerjék annak adottságait és infrastruktúráját.
 
A szentpétervári stadionban lesz a jövő évi torna nyitó- és záróünnepsége, valamint négy mérkőzése. A többi meccset Moszkvában, Szocsiban és Kazanyban játsszák.
 
 
Az építkezést az elmúlt években több munkás halála és számos botrány kísérte. Novemberben sikkasztás gyanújával nyomozást indítottak a város korábbi helyettes kormányzója, Marat Oganeszjan ellen, de hozzátették, könnyen lehet, hogy ez csak egy része egy sokkal nagyobb korrupciós ügynek.
 
A szentpétervári létesítmény munkálatai már közel tíz éve húzódnak - ezt Dmitrij Medvegyev miniszterelnök szégyenletesnek nevezte - és a stadion minden bizonnyal 600 millió dollárnál (174 milliárd forint) is többe fog kerülni.
 

Videók