Magyarsága miatt szidták Bukarestben, félbeszakadt a meccs, most oda igazolhat

A bukaresti Dinamo labdarúgója lehet Bőle Lukács, a román élvonalban szereplő CSM Politehnica Iasi magyar légiósa. Az esetleges klubváltásnak külön pikantériát ad, hogy tíz hónappal ezelőtt a két együttes bajnokiját amiatt kellett megszakítania a játékvezetőnek, mert a Dinamo-drukkerek magyarellenes rigmusokat skandáltak a pályára lépő Bőlének.


 
A klubot emiatt 10 ezer lejes – kb. 700 ezer forintos – pénzbírsággal sújtották – jelezte az nso.hu.
 
 
A kulcsszemély az ügyben Florin Prunea, a CSM Iasi elnöke, akit játékoskarrierje során 11 szezont húzott le a fővárosi Dinamónál, és akinek szakértelmére ügyvezetőként számítanának. Ionut Negoita, a Dinamo tulajdonosa elismerte, hogy felvette a kapcsolatot Pruneával.
 
 
„Volt egy beszélgetésünk Pruneával, akinek nagyra értékelem a vezetői képességét. De tisztában vagyok azzal is, hogy számára a CSM Iasi olyan projekt, amelynek végcélja a bajnoki cím. Majd meglátjuk, mi történik utána.”
 
 
A gsp.ro információ szerint nem kell arra várni, hogy a CSM Iasi bajnok legyen. Annál is inkább, mert hiába harcolták ki a nemzetközi kupaindulást az előző idényben, jelenleg tíz forduló alatt szerzett 12 pontjukkal csupán a 8. helyen állnak a tabellán. Nehezen lehetne a csapatot a favoritok közé sorolni. Ennek ismeretében már nem meglepő, hogy a honlap úgy tudja: Prunea megállapodott a Dinamóval. Csak az a kérdés, hogy mikor vált: a közeljövőben vagy csak a szezon után.
 
 
Amennyiben Prunea elhagyja a CSM Iasit, úgy két játékost vinne magával a bukaresti klubhoz: a 24 éves Alexandru Cretut és a 26 éves Bőle Lukácsot. A magyar légiós 2014-ben Kaposvárról igazolt a CSM Iasihoz, ahol alapembernek számít. Szerződése a nyáron járt le, és menedzsere arról adott tájékoztatást, hogy hat országból volt ajánlata. Végül egy szezonra hosszabbított. A magyar szélső nyolc bajnokin lépett pályára a szezonban, három gólja mellett egy gólpasszt adott. A Transfermarkt 500 ezer euróra becsüli Bőle értékét.

Videók