Ligue 2: Komannal kapott ki a Monaco

A volt Forma-1-es futamnak is helyszínt adó Reims otthonába látogatott a Komant is a csapatban tudó Monaco. A mérkőzés esélyese a második helyen álló Reims volt.


Hazai pályán fogadta a Monacot a Reims. A mérkőzés esélyese az ötvenes években komoly sikereket - három bajnoki cím, két BL-döntő - elérő Reims volt, mely a motorsportok szerelmeseinek ismerősen csenghet, hiszen rendeztek itt a hőskorban Formula-1-es futamot is. A magyar szurkolók azonban leginkább Koman Vladimirra voltak kíváncsiak, hiszen a magyar fiú ott ült a Monaco kispadján.

Koman azonban még a padra sem ült le, amikor már hátrányba került csapata, miután Faure a harmadik percben vezetéshez juttatta a hazaiakat.

Nem is volt elégedett a Monaco mestere a látottakkal, ennek eredményeképpen Komant is pályára küldte a 65. percben, hogy aztán hat perccel később, már a magyar fiúval a pályán kapjon újabb gólt a vendég csapat. A hazaiak második gólját Weber szerezte, mellyel el is dőlt a mérkőzés végkimenetele, továbbá az is, hogy a Reims jövőre már a Ligue 1-ben szerepelhet - ahogyan a már biztos feljutó Bastia is - .

Ligue 2, 36. forduló

Stade de Reims - AS Monaco 2-0
Gólszerző:
Faure (3.), Weber (71.)

 

Videók