Labdarúgás: aranylábú Ibrahimovicé idén a Golden Foot-díj

Zlatan Ibrahimovic érdemelte ki idén az internetes szavazók szerint a Golden Foot-díjat, melyet a svéd válogatott szerda este vehetett át Monte-Carlóban.


Ryan Giggs után a labdarúgás szerelmesei idén Zlatan Ibrahimovicot látták a Golden Foot-díjra érdemesnek, a kitüntetés internetes szavazását a svéd nyerte. Így a Paris Saint-Germain játékosa vehette át a szerda esti monte-carlói gálán az elismerést.

A voksolók minden bizonnyal nemcsak kimagasló egyéni teljesítményét, számtalan gólját díjazták, hanem olykor igen szélsőséges, sokakat sokszor sértő, viselkedését, tréfáit is. Ezzel egy persze olyan kimagasló eredmények is elvitathatatlanok Imbrahimovictól, minthogy ő az egyetlen labdarúgó a világon, aki hat különböző csapatban – Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, Milan, a Paris Saint-Germain – is gólt tudott szerezni a Bajnokok Ligájában.

A Golden Foot díjat az a minimum 29 éves játékos nyerheti, aki egyénileg és csapatteljesítményben is kimagaslik. A kitüntetést egy játékos csak egyszer kaphatja meg a focirajongók internetes szavazása alapján. Az elismerést 2003 óta megkapta, Roberto Baggio, Pavel Nedved, Andrij Shevcsenko, Ronaldo, Alessandro Del Piero, Roberto Carlos, Ronaldinho, Francesco Totti, Ryan Giggs és idén Zlatan Ibrahimovic.

Videók