Különös indoka van a lemondásra Katar futballkapitányának

A katari labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Jorge Fossati bejelentette, hogy lemond tisztségéről, ha az ország sportági vezetősége abbahagyja a játékosok honosítását.


 
Az uruguayi szakember - aki szeptember óta irányítja a 2022-ben világbajnoki házigazda arab ország csapatának felkészülését - azt követően beszélt erről a helyi médiának, hogy megtudta, az ország labdarúgó-szövetsége (QFA) több helyi fiatalnak adna lehetőséget a nemzeti együttesben.
 
"Hallottam a szövetség tervéről, miszerint szeretné kizárni a honosított játékosokat a katari válogatottból, és inkább a helyi fiatalokra bíznák a csapatot. Én ezzel nem értek egyet, így ha a szövetség ezen az úton szeretne elindulni - bár száz százalékig tiszteletben tartom a döntésüket -, akkor olyan edzőt kell keresniük, aki támogatja ezt az elképzelést" - mondta Fossati a Doha Stadium Plus című hetilapnak.
 
A kőolajban és földgázban gazdag katariak előszeretettel honosítanak minden sportágban külföldieket, és ez alól már a labdarúgás sem kivétel, amióta a nemzetközi szövetség (FIFA) nekik ítélte a 2022-es vb rendezési jogát.
 
Már most is sok, nem helyi születésű van a katari válogatottban, a legutóbbi, Kína elleni világbajnoki selejtezőjükön hat honosított játékos szerepelt a kezdő tizenegyben. Katar jelenleg öt mérkőzésen szerzett négy pontjával csoportja ötödik helyén áll, hat pontra a második helytől, amely garantálja a részvételt a 2018-as oroszországi tornán.

Videók