Keményen bírálja a FIFA-t az Olimpiakosz

A görög klub a nemzetközi szövetséget teszi felelőssé játékosai koronavírus-fertőzése miatt.


Az Olimpiakosz levelet írt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA), melyben a szervezetet teszi felelőssé amiatt, hogy afrikai játékosai koronavírusosak lettek válogatottjaiknál.

A Bajnokok Ligájában szereplő görög élklub azután fogalmazta meg bírálatait, hogy a napokban marokkói csatára, Juszef el Arabi Kamerunban, míg az egyiptomi Ahmed Kouka hazájában került karanténba, mert megfertőződtek a vírussal az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében. Októberben pedig Mady Camarának, a gárda mali játékosának lett pozitív a tesztje.

Az Olimpiakosz szerint a klubok kérték a FIFA-t, hogy biztosítsa mindenhol a szükséges intézkedések betartását, ám ezt a szövetség nem tette meg, az afrikai országok szövetségei pedig nem tudták megvédeni játékosaikat a vírustól az októberi és a novemberi válogatott szünet alatt.

"Ki kell fejezzük legmélyebb csalódottságunkat egy olyan eljárás miatt, amely védtelenül hagyja a klubokat akkor, amikor azok milliókat költenek a túlélésre, olyan időkben, amikor a bevételeik eltűnnek" - fogalmazott levelében a görög klub.

A kritikára a FIFA még nem reagált, az afrikai szövetség viszont azt közölte, hogy egy nagyon szigorú eljárásrendet dolgoztak ki, amit teljes mértékig betartottak és az a kívánt eredményt hozta.

Borítókép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images
 

Videók