Kell-e aggódnia Vinicius Jr-nak Rodrygo formája miatt?

Sokak szerint Carlo Ancelottinak meg kell oldania, hogy a két játékos hatékonyan férjen el egymás mellett a kezdőben.


Néhány Real Madrid szurkoló úgy véli, hogy Carlo Ancelottinak meg kell oldania azt a dilemmát, hogy hogyan illesztheti be Vinicius Juniort és Rodrygót is a kezdőcsapatba.

Mi a probléma? A két brazil már több éve együtt játszik a klubnál. Viszont, egyesek hajlamosak azt gondolni, hogy Rodrygo főként balszélsőként teljesít hihetetlenül jól, míg Vinicius csak ezen a poszton tud tündökölni.

Ez az állítás viszont csak félig igaz. Vinicius valóban csak a bal oldalon játszhat, ha azt akarja Ancelotti, hogy jól menjen neki a játék, mivel az a természetes posztja, erről nincs is vita. Rodrygo azonban sokkal teljesebb játékos, aki a baloldalt is sokat mozog a meccsek során.

A Granada elleni hőtérképen is jól kivehető, hogy a pálya bal és jobb oldalán is lefedte a területet, miközben középen is megfordult pár alkalommal.

Néhány hete Rodrygo a Valencia ellen szerzett egy bravúros gólt, miközben a jobb oldalon játszott Vinicius mellett a pályán. Legutóbb a Granada ellen Rodrygo gólja úgy született, hogy Brahim a balszélen foglalt helyet, Rodrygo pedig jobb oldalról támadott.

Azonban nem kell aggódni amiatt, hogy Vinicius és Rodrygo egyszerre van a pályán. Csupán annyi a lényeg, hogy utóbbi megkapja a szükséges szabadságot elöl a pályán.

Borítókép: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images

Videók