Karl Marx útja Oroszországba vezetett, Putyin csapatot keres

Nagy nevek mozgolódnak az átigazolási piacon.


A történelem nagyszínpadán már maradandót alkottak, következhet a focipálya.

A nemzetközi átigazolási időszak Európa nagy részén már október 5-én véget ért, azóta csak szerződés nélküli játékosokat szerződtethetnek a klubok. Ez nyújthat esélyt többek között Putyinnak is, míg Marx Lenin a napokban talált csapatot magának, természetesen Oroszországban.

A 20 éves Marx Lenin dos Santos Goncalves ugyanis a napokban az orosz második ligás Akron Togliatti együtteséhez szerződött.

A brazil középpályást hazája nagy tehetségének tartották, rendszeresen pályára is lépett az utánpótlás-válogatottakban, míg a Flamengo kölyökcsapataiban együtt nevelkedett többek a között a Real Madrid csillagával, Vinicius Jr-ral.

Egy fegyelmezetlenség miatt azonban előbb kölcsönadták az Avainak, majd február óta csapat nélkül maradt, így került a „Forradalmárok” becenevet viselő klubhoz.

Marx Lenin névvel természetesen predesztinálva van, hogy Oroszországban kössön ki, gondolhatnánk, ám amint azt korábban a Globo Esporténak adott interjúban elmondta, nevének semmi közel a szocializmus és a kommunizmus atyjaihoz.

A Marx nevet ugyanis nem Karl Marx után, hanem Antonio Marquez nevű apja után kapta, de a Leninnek sincs köze Vlagyimir Iljicshez, sokkal inkább édesanyja meglehetősen bizarr ízléséhez. „Tetszett neki ez a név, de fogalma sem volt róla, ki az a Vlagyimir Iljics Lenin”, mesélte.

Szintén szerződés nélküli játékosként vár új kihívásokra Viktor Putyin Vladimirovics.


Az 25 éves ukrán játékos legutóbbi öt évét Lengyelországban töltötte, ahol a negyedik, a harmadik és a második osztályban egyaránt megfordult. Legutóbb a Belchatow színeiben 21 mérkőzésen lépett pályára az 1 Ligának nevezett lengyel második osztályban.

Borítókép: Instagram
 

Videók