Kapnak-e pénzdíjat azok a játékosok, akik megnyerik az Aranylabdát?

A 2023-as Aranylabdát hétfő este adják át Párizsban.


Tavaly Karim Benzema kapta meg a rangos elismerést, miután a francia kiváló szezont futott a Real Madriddal.

Azóta Benzema elhagyta Madridot, és a szaúdi profi ligában szereplő Al Ittihadhoz szerződött.

A hétfő esti párizsi ceremónia előtt, az az uralkodó vélemény, hogy az Inter Miami szupersztárja Lionel Messi, a nyolcadik Aranylabdáját fogja begyűjteni.

Messi a nagy esélyes, miután egy ragyogó évet követően Argentínát a katari világbajnokságon egészen a dicsőségig vezette.

Az esemény előtt néhány érdekességet elárultak az Aranylabdáról, többek között az értékéről és arról, hogy a játékosok kapnak-e az elismerés mellé pénzdíjat.

Az AS szerint az Aranylabda trófea állítólag 3000 euró körüli értéket képvisel, és alig több mint hét kilogrammot nyom. Ami a pénzdíjat illeti, úgy tudni, hogy az Aranylabda elnyerésével közvetlenül nem jár semmiféle pénzjutalom.

Sok játékosnak azonban olyan záradékot tartalmaz a szerződése, amely lehetővé teszi, hogy hatalmas összeget tegyen zsebre, ha megszerezné az arany trófeát.

Az El Confidencial spanyol hírportál azt állította, hogy a madridiak sztárja, Luka Modric 800 000 eurót kapott szponzorától, a Nike-tól, amikor 2018-ban megnyerte az Aranylabdát.

Eközben a Der Spiegel című német lap arról számolt be, hogy Cristiano Ronaldo 4 millió eurós bónuszt alkudott ki a díj elnyeréséért cserébe.

A tavalyi győztes Benzema madridi szerződésében a Defensa Central című spanyol lap szerint 2 millió eurós bónuszzáradék szerepelt.


A ceremónia előtt Fabrizio Romano átigazolási szakértő a közösségi médiában azt állította, hogy: "Didier Drogba adja Lionel Messinek a 8-adik Aranylabdáját. Ez hétfőn fog megtörténni Párizsban".

Borítókép: Stuart Franklin - FIFA/FIFA via Getty Images

Videók