Kádár Tamás csapata fellebbez, amiért kizárták őket a Bajnokok Ligájából

Az ázsiai szövetség szerint a klubnak lejárt fizetési kötelezettsége van.


A Kádár Tamást is foglalkoztató kínai Santung Tajsan labdarúgóklub fellebbez, miután hétfőn anyagi okok miatt kizárták a csapatot az ázsiai Bajnokok Ligájából.

Az ázsiai szövetség (AFC) licencadó bizottságának indoklása szerint a klubnak lejárt fizetési kötelezettsége van, ezért nem indulhat a legrangosabb kontinentális kupasorozatban.

A hivatkozott szabálypont szerint a kluboknak nem lehet lejárt tartozásuk az alkalmazottak és a hatóságok felé, márpedig a Santung Tajsan állítólag nem fizette ki maradéktalanul korábbi vezetőedzőjét, a német Felix Magathot, pedig erre még a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is kötelezte.

Az 57-szeres magyar válogatott hátvéd, Kádár Tamás együttese a bajnokság legutóbbi idényét az ötödik helyen zárta, de kupagyőztesként elindulhatna a BL-ben, amelynek mezőnyét 32-ről 40 csapatosra bővítették.

Amennyiben a kedden bejelentett fellebbezés nem jár sikerrel, akkor a Csiangszu Szuning, a Kuangcsou FC és a Peking Kuoan mellett a Sanghaj Hajkang lesz a negyedik kínai csapat az ázsiai BL következő idényében. 

Borítókép: Visual China Group via Getty Images/Visual China Group via Getty Images

Videók